Nyitóoldal Alapdokumentumok Vezetőségi tagok Tudományos Bizottságok Nemzeti titkárságok Hasznos linkek ICOH Magyarországi Titkárság Hírek/Események Kapcsolat ICOH-tagság ICOH

Az ICOH tevékenységi köre

Az ICOH legjelentősebb eseménye a 3 évente megrendezésre kerülő Foglalkozás-egészségügyi Világkongresszus.
A kongresszusok több ezer fő részvételével zajlanak. 2000-ben Szingapúrban, 2003-ban Iguassu Falls-ban (Brazília), 2006-ban Milanóban, 2009-ben pedig Fokvárosban (Dél-Afrikai Köztársaság)  került megrendezésre.
A tervek szerint a kongresszusnak 2012-ben Cancun (Mexikó) fog otthont adni (figyelem, változás az eredeti programhelyszínhez képest!).

Az ICOH keretein belül 33 szakmai bizottság működik. A legtöbb ezek közül rendszeresen saját szimpóziumokat tart, tudományos publikációkat közölnek Ezek összefoglalóit a nemzetközi kongresszuson ismertetik.

Az ICOH szervezeti tagok munkájának hatékony szervezése érdekében számos munkacsoport alakult. Ilyenek például a Pénzügyi Bizottság, a Transzparencia Csoport, az Információs Munkacsoport, a Tagsági díj- és Bevételkezelő Csoport, a Centenáriumi Bizottság, a Szervezeti alapszabályokkal, valamint a Szakmai ajánlásokkal és Nyelvi kérdésekkel foglalkozó csoport.

A két legújabb munkacsoport a Biológiai ágensek és Fertőző betegségek, valamint a Nők a munka világában csoportok.

Az ICOH elnöke a 2006-os milánói gyűlésén felhívta a figyelmet arra, hogy kiemelkedően fontos a foglalkozás-egészségügyi szakemberek rendszeres képzése annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani a munkaerőpiac világszintű és gyors változásával. Hasonlóan fontos a foglalkozás-egészségügyi ellátás világszintű fejlesztése (beleértve foglalkozás-egészségügyi alapellátás fejlesztését és kiterjesztését). Ennek része a BOHS (Basic Occupational Health Care Service - foglalkozás-egészségügyi alapellátás) ajánlás eszközeinek kidolgozása, kapcsolódó képzések, pilóta programok indítása, valamint az ICOH tagországok foglalkozás-egészségügyi helyzetének felmérése.

Az ICOH jelenlegi stratégiájának része még ezen kívül az együttműködés a WHO-val (World Health Organisation), az ILO-val (International Labour Organisation) és más non-profit (NGO) szervezetekkel.

Vissza