Nyitóoldal Alapdokumentumok Vezetőségi tagok Tudományos Bizottságok Nemzeti titkárságok Hasznos linkek ICOH Magyarországi Titkárság Hírek/Események Kapcsolat ICOH-tagság ICOH

ICOH - Elnöki üzenet 2017

Az ICOH (Nemzetközi Foglalkoztatási és Egészségügyi Bizottság) tavaszi félidős, firenzei találkozójához kapcsolódva rendeztek konferenciát az aktív időskorúak foglalkoztatásáról. A rendezvénynek a csodálatos Palazzo Vecchio adott otthont Firenze történelmi központjában.

Az ICOH (Nemzetközi Foglalkoztatási és Egészségügyi Bizottság) tavaszi félidős, firenzei találkozójához kapcsolódva rendeztek konferenciát az aktív időskorúak foglalkoztatásáról. A rendezvénynek a csodálatos Palazzo Vecchio adott otthont Firenze történelmi központjában. 
Az épület főcsarnoka több száz évvel ezelőtt még politikai döntéshozók és képviselők székhelyeként szolgált. 
A konferencia témái az időskori foglalkoztatással összefüggésben felmerülő gyakorlati kihívások, célkitűzések, lehetséges irányvonalak voltak. 
Elhangzott, hogy napjaikban az öregedés és az időskor inkább „pozitív probléma”-ként jelenik meg, míg korábban sokkal nagyobb gondot okozott a „nem öregedés” alternatívája.  
Napjainkban számos munkahelyi, illetve munkavégzésre visszavezethető, hosszú lappangási idejű megbetegedések jelentkeznek, ilyen pl. a daganatos megbetegedések, izom-és csontrendszeri rendellenességek, szív-és érrendszeri betegségek, melyek mindegyike kiemelkedő fontossággal bír és az élethosszig tartó prevenció és megelőzési erőfeszítéseink olykor nem járnak eredménnyel. 
A konferencián jelen volt az olasz minisztert képviselve Firenze város polgármestere, valamint az Európai Szakbizottság igazgatója. 
A polgármester az előadások után mosolyogva megjegyezte, hogy örömmel vett részt a találkozón, bár a ’’Salone de Cinquecento” csarnokterem művészeti munkái és freskói sokkal lenyűgözőbbek voltak, mint bármelyik prezentációs slide. 
Az ICOH testülete részletekbe menően értékelte az eddigi munkát és megvitatta az ICOH következő három éves feladatait is, ideértve a Tudományos Bizottság elnökeivel tartott ülést is. 
Összefoglalva, véleményem szerint az ICOH működése eredményes, hatékony, köszönhetően az összes aktív szereplőnek: a Testület, a Tudományos Bizottság tagjainak, a hivatalnokoknak, valamint az egyéni, és társult tagoknak. 

Az ICOH hatása –  hogyan mérhető az előrehaladás?
Az összesített véleményem egyértelműen elfogultnak mondható, bár nem is tudnánk ettől jobb jelzőkkel értékelni az ICOH erőfeszítéseit. 
A munkahelyi egészség, biztonság és munkavédelem aktuális helyzetét általában a munkahelyi balesetek, betegségek statisztikájából mérhetjük le. 

A Golden Burden dolgozóinak véleményét elemezve, a DALY( Disability Adjusted Life Years) egy ésszerű és átfogó társadalmi intézkedés a rokkantsággal, fogyatékossággal korrigált életévek tekintetében. 
További értékek és intézkedések kombinálásával kiszámolható a korrigált életminőség közben megterhelő betegségek, fogyatékosságok mértéke. Ilyenek pl. a versenyképességet mérő adatok, a boldogság, az átláthatóság valamint az együttható és emberi fejlődéssel kapcsolatos mutatók is, s talán a közeljövőben több rálátást kapunk a fenntarthatóság fejlődési mértékeire vonatkozóan is. 

A munkahelyi egészséghez és biztonsághoz kötődő mérőszámok viszont kissé hiányosak, melyen belül  további kihangsúlyozást igényelnek az alább felsoroltak:
 1. munkahelyi egészségtámogatási hozzájárulások 
 2. minőségi és mennyiségi hozzájárulások kiegyenlítése   a balesetek/ betegségekre vonatkozóan
 3. jogi és ellenőrzési szolgáltatások megléte 
 4. szakemberek és az érintett területhez tartozó specialisták- szakképzett orvosok, nővérek, ergonómikusok, higiénikusok, pszichoszociális szakértők, ellenőrök, biztonsági és egészségmérnökök támogatása
 A prevenciós szolgáltatásokhoz használt pénzügyi keret teljes mértékben indokolt, figyelembe véve a betegségek kezelési folyamatában lévő nehézségeket és az esetleges negatív kimenetelt.

Egy nemzetiség vagy egy ország statisztikai adataira mindig kaphatunk korrekt adatokat, viszont  egy szervezetről, illetve egy munkahelyről nem állíthatunk fel pontos statisztikákat. 

A cégeknek, szervezeteknek javasolt lenne betegségi rátát mérni a munkavállalói körében, vagy  akár stressz kérdőíveket kitöltetni, hogy az eredmények ismeretében további intézkedéseket tudjanak tenni. 
Természetesen ez nem lenne túl etikus lépés egyénenként nézve, de összességében igenis nagyon hasznosnak mondható mércének bizonyulna, hogy lássuk, milyen százalékban vannak enyhe és súlyos rendellenességek a munkahelyi közösségekben. 
A munkára alkalmas munkavállalói csoport képezné az irányadó vonalat  és egyben ún. előrejelzést adó mérceként is szolgálna a jövőbeli potenciális fogyatékosságot/ rokkantságot mutatva. 

Egy jó munkahelyre elmondható, hogy amellett, hogy produktív, versenyképes is. 
S mi azaz elért „eredmény”, amit minden egyes munkavállalónak kívánni szeretnénk? 
Egészséges és biztonságosnak minősülő munkahely, ahol a munkavállalók hozzájutnak támogatásokhoz a munkahelyi karrierjük során, és képesek nyugdíjba vonulni, viszonylag jó egészségi állapotban.
S hogy ezt valójában lehetséges-e kivitelezni?  
Az összes eddigi munkám során mindig arra törekedtem, hogy a kitűzött célokat elérhessem és eredményesen, a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtsam. Nem áll szándékomban visszavonulót fújni ezúttal sem, igy azon leszek, hogy sikeresen haladjunk a fejlődés útján. 

Vissza